Borac bez polufinala Kupa BiH

413

Banjalučki Borac izgubio je sa 2:0 od sarajevskog Željezničara u četvrtfinalu Kupa BiH na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac je ostao bez plasmana u polufinale Kupa BiH, a Željezničar je postigao oba pogotka u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu igre, nije bilo većih uzbuđenja. Prvi su zaprijetili gosti u 10. minutu, ubacio je kapiten Štilić, pokušao Јovanović, ali je Kukrika bio priseban na gol liniji. Šest minuta kasnije, šutirao je Dujaković, brani Erić. U 32. minutu, svoj udarac oprobao je Sadiković, Kukrika je dobro postavljen.

U finišu poluvremena, poslije solo akcije, šut Zakarića odlazi preko gola…U nastavku susreta puno više dešavanja. U 52. minutu poslije centaršuta Ćosića, Vranješ nije zahvatio loptu na željeni način. Nešto kasnije, kapiten Borca je zaprijetio i glavom, ali Erić je na mjestu.

Gosti sa Grbavice do vođstva stižu u 67. minutu, poslije velike greške Јaničića. Ubacio je Pavić, štoper Borca se spetljao i poslao loptu u sopstvenu mrežu. Nakon samo četiri minuta igre, pitanje pobjednika bilo je riješeno, Štilić je na majstorski način lobovao Kukriku za 2:0.

Priliku da smanji rezultat imao je Mirić na dodavanje Ćosića, ali brani Erić. Željezničar je u finišu mogao i do ubjedljivije pobjede, ali je šut Dacića odbranio Kukrika. Posljedu priliku na utakmici propustili su domaći, Ziljkić je u nadoknadi vremena pogodio prečku, a u nastavku akcije Kajkut se našao u ofsajdu.

Priliku da izbori nastup na evropskoj sceni, Borac će tražiti u Premijer ligi BiH. Banjalučani za vikend gostuju u Mostaru kod Veleža.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!