Nekoliko koraka do trepavica o kojima ste maštali

1018

Probali ste sve: svaku novu maskaru do koje ste uspjeli da dođete, rekordan broj “slojeva”, a vaše trepavice su… pa, vaše trepavice, i dalje? Ali, za lijepe trepavice, koje će učiniti da djelujete mlađe i svježije nije dovoljna samo maskara, to zahtjeva i malo truda.

Evo šta bi trebalo da radite:

Put do “savršenih trepavica” počinje – iznad lavaboa. Prije nego što nanesete maskaru, postarajte se da trepavice budu potpuno čiste i suve, bez ostataka maskare od sinoć, hidratantne kreme i sličnog. Dakle, pažljivo se umijte i peškirom lijepo osušite lice (tapkanjem, ne trljanjem, da ne biste dobili bore prije vremena).

Sljedeći korak je uvijanje trepavica. Prije nego što nanesete maskaru, uvijte trepavice i bez brige: uvijač za trepavice izgleda kao spravica za mučenje, ali koristi se vrlo jednostavno. Pažljivo ga stavite na trepavice, pri samom korijenu, i pritisnite. Ako želite trajniji rezultat, zagrijte uvijač fenom na dvije sekunde, sačekajte isto toliko da se ohladi i onda ga upotrijebite.

Prije nego što stavite maskaru, na trepavice nanesite mrvicu pudera u prahu, tako će trepavice biti lijepo razdvojene, a kad stavite maskaru, trepavice će djelovati duže i gušće.

Najčešće greške prilikom nanošenja maskare

Ne pretjerujte sa maskarom, dva sloja su sasvim dovoljna. Ako nastavite da stavljate treći i četvrti, završićete sa trepavicama punim grudivca, sljepljenim i neprirodnog izgleda. Djelovaćete staro i umorno, što sigurno ne želite. Dakle, jedan ili dva sloja maskare i – kraj.

Kad skidate šminku, budite pažljivi i nemojte trljati nježno područje oko očiju. Dobićete bore i upropastiti trepavice. Šminka sa očiju skida se tako što nanesete sredstvo koje koristite na komadić vate, pritisnete blago na oko, držite tridesetak sekundi da mlijeko za skidanje šminke odradi svoje, a zatim nježno obrišete.

Odolite iskušenju: vještačke trepavice nikad nisu dobra ideja. Prvo, uglavnom se vidi da su vještačke, pa ćete djelovati grubo, a drugo, vještačke trepavice lijepe se uz sam koren vaših trepavica što znači da ćete zarad jednog izlaska oštetiti svoje trepavice. Držite se onoga što vam je priroda dala.

(NN)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!