Pripreme za izgradnju autoputa od Banjaluke do Prijedora

758
Svi zainteresovani građani Srpske i predstavnici preduzeća od juče mogu iznijeti primjedbe i sugestije na nacrt plana parcelacije koji se odnosi na izgradnju autoputa Banjaluka – Prijedor.

U Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske istakli su da je ovaj dokument postavljen na javni uvid u prostorijama sjedišta Banjaluka i Prijedor te u Narodnoj skupštini od 20. februara do 5. marta.

– Na javnom uvidu i održanim javnim izlaganjima biće prikupljene primjedbe, prijedlozi i sugestije zainteresovanih lica u ovim lokalnim zajednicama. Svako fizičko i pravno lice može u sveske koje se nalaze na lokacijama javnog uvida upisati primjedbe ili ih u formi dopisa dostaviti nosiocu izrade nacrta plana, odnosno Institutu za građevinarstvo “IG” Banjaluka – poručili su u Ministarstvu saobraćaja.

Obaveza Instituta za građevinarstvo je da odgovori na sve primjedbe, prijedloge i sugestije, a plan parcelacije ne može biti usvojen dok se ne usaglasi konačno rješenje.

Nakon usvajanja konačnog plana parcelacije počeće izrada tehničke dokumentacije i sve ostale procedure koje prethode procesu eksproprijacije.

– U saradnji sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Pravobranilaštvom Srpske biće pristupljeno i samoj eksproprijaciji nepokretnosti, gdje će biti definisan način obeštećenja vlasnika parcela koje su obuhvaćene izgradnjom autoputa – kazali su u Ministarstvu saobraćaja.

Autoput Banjaluka – Prijedor planiran je u dužini od 42 kilometra, a vrijednost investicije, projektovanja i izgradnje, iznosi 297 miliona evra.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!