U Izboru za najautomobil 2020 u RS je Lada Vesta Cross revolucionarni model ruskog proizvođača AvtoVAZ

601

Lada Vesta u limuzinskoj verziji je postao revolucionarni model za ruskog proizvođača AvtoVAZ, ali nedavno poboljšana varijanta dodatno će poboljšati prodaju kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

Osvježeni model dobio je još bogatiju opremu a po prvi put tu su i vanjski retrovizori sa opcijom sklapanja daljinskim upravljanjem pomoću ključa ili tastera na bočnim vratima vozača, a tu su i grijani upravljač, sjedišta i vjetrobransko staklo. Nova Vesta Cross dobila je i nove opcije pogonskog sklopa, tako da sada stiže sa 1.6-litarskim benzinskim agergatom Renault-Nissan alijanse sa 116 KS, koji se opciono može upariti sa automstskim kontinuiranim mjenjačem.

Upravo zbog ovakve pogonske konfiguracije, nova Lada Vesta Cross predstavlja jedan od najpovoljnijih automobila ovog tipa sa automatskim tipom transmisije. U našoj zemlji najveću pažnju izazvao je upravo 1.8-litarski model, potpomognut cijelom plejadom elektronskih pomagala iz kojih se izdvajaju kontrola proklizavanja točkova, kao i sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici.

Upravo pomoću njih ovaj model predstavlja izvrsnog „of-roudera“, dovoljno sposobnog da se uhvati u koštac sa podlogama van uređenih puteva. Benzinska 1.8 verzija „veste kros“ u našoj zemlji se prodaje po cijeni od 29.995 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!