Mercedes CLS 350d 4Matic Coupe jedan od 12 modela u izboru za najbolji automobil RS

678

S obzirom da je sa prethodnicima napravio veliki uspjeh na svjetskom tržištu, Mercedes je u kreiranju nove treće generacije Mercedesa CLS Coupe zadužio svoje najbolje dizajnere i inženjere.

Krejnji rezultat je potpuno novi dizajnerski jezik, koji promoviše novi stil „jasnih kontura i minimalističkih linija“ za koji je planirano da se postepeno integriše i na sve ostale buduće Mercedesove modele.

U našoj zemlji najzanimljiviju opciju predstavlja model CLS 350d 4Matic, za koji je do registracije potrebno izdvojiti 120.411 KM. Ovaj model pogoni šestocilindrični turbodizelaš sa 286 KS i čak 600 Nm obrtnog momenta, dok se snaga na sva četiri točka prenosi putem devetostepenog automatskog mjenjača.

Od aktuelnih E i S modela CLS Coupe je preuzeo i pravu armiju savremenih sigurnosnih elektronskih pomagala od kojih su neki Active Brake i Lane Keeping asistencije, te Speed Limit i Pre-Safe sistemi koji omogućavaju aktivni nadzor puta ispred vozila i njegove okoline.

Bez ikakve sumnje, ovaj Mercedesov model spada u sami vrh svoje klase i jedan je od 12 modela koji se bore za titulu najpopularnijeg automobila Republike Srpske, na manifestaciji koja će biti održana  20. februara 2020.godine u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!