Finalno veče tradicionalne manifestacije održaće se 20. februara 2020. godine u Narodnom pozorištu RS a jedan od modela koji predstavljamo je i Renault Kadjar 2020

502

Tehnološki brat blizanac Nissana Qashqaija – Renault Kadjar u novu modelsku godinu stigao je s novom ponudom motora i brojnim detaljima zbog kojih ponovno nastupa ukorak sa aktuelnim trendovima u klasi. Novi Kadjar je sa redizajnom dobio i LED svjetla, a u enterijeru sada dominira novi ekran multimedije zbog kojeg je čitava atmosfera u kabini daleko profinjenija. Najzanimljivije poglavlje ipak su novi motori u ponudi.

Tu prvenstveno mislimo na 1.3-litarski turbobenzinski agregat koji je razvijen u saradnji sa Mercedesom.

Iza oznake 1.3 TCe FAP krije se moderan agregat sa 140 i 160 KS, a svaka od njih se može kombinovati i sa sedmostepenim automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. Istovremeno, 1,5 dCi turbodizelaš profitirao je za dodatnih 5 KS, tako da sada raspolaže sa 115, a 1.7 dCi je dobio čak 20 KS više, te sada razvija 149 KS i to je motor koji se može kombinovati sa pogonom na sve točkove.

Temeljno osvježeni Kadjar na našem tržištu startuje po cijeni od 38.000 KM, dok je za najraskošniju dizelsku Black Edition verziju potrebno izdvojiti 62.400 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!