Teodosić među kandidatima za nakorisnijeg igrača Evrokupa

456
Kapiten reprezentacije Srbije i član italijanskog Virtusa Miloš Teodosić jedan je od petorice kandidata za osvajanje nagrade za najkorisnijeg (MVP) igrača u Evrokupu. Odabrano društvo čine još Rašid Mahalbašić, Erik Makolum, Džonatan Hamilton i Devin Vilijams.

Košarkaški Evrokup uskoro ulazi u završnu fazu, a poslije mečeva posljednjeg kola top 16 faze takmičenja biće poznato kojih osam timova će se boriti za plasman u finale i plasman u Evroligu.

Organizator takmičenja već je izabrao pet kandidata za najkorisnijeg igrača, a među njima se našlo i ime kapitena srpske reprezentacije Miloša Teodosića.

Teo prosječno bilježi 17,6 poena i 5,5 asistencija za ekipu Virtusa (ukupan indeks rejting 18,4), ali da bi ponio laskavo priznanje potrebno je da ekipa Saše Đorđevića u posljednjem kolu top 16 faze savlada Darušafaku u gostima i plasira se među osam najboljih ekipa.

Među kandidatima su još Rašid Mahalbašić iz Oldenburga, Erik Makolum iz Uniksa, Džonatan Hamilton iz Darušafake, kao i Devin Vilijams iz Tofaša.

Zanimljivo je da među kandidatima nema igrača iz Partizana i Unikahe, ekipa koje su već obezbijedile plasman u četvrtfinale, a u top 16 fazi zabilježile su samo po jedan poraz.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!