Premijera ruskog filma “Hotel Beograd” 5. marta

1725

Ruski film “Hotel Beograd”, u kome glavnu ulogu igra Miloš Biković, a sniman je u Srbiji, biće premijerno prikazan 5. marta.

Biković kaže da u njemu glavne uloge igraju Beograd i Srbija.

On u filmu glumi Pavela Arkadijeviča Pašu, vlasnika hotela sa pet zvjezdica u Beogradu koji je dobio u nasljedstvo od tetke, ali i velikog srcelomca. Paša upada u nevolje kada pokvari milionski posao mafijaškom bosu.

Da bi otplatio dug, Paša mora da se oženi mafijaševom ćerkom. Dok se priprema svadba, Paša u Beogradu sreće Dašu, svoju nekadašnju ljubav iz Rusije.

Kako je rekao reditelj Konstantin Statski, film je sniman u Srbiji, uglavnom u Beogradu i Novom Sadu, ali je na njega najjači utisak ostavilo selo u Negotinskoj krajini, u kojem su takođe snimali.

– Pronašli smo netaknuto, unikatno selo, koje se nije mijenjalo decenijama. Mještani sela su statirali, ali su nas i nevjerovatno ugostili, stalno nas nudeći rakijom i vinom – kazao je Statski.

Osim Bikovića, u filmu igraju i Dijana Požarska, Boris Dergačov, Aleksandra Kuzenkina, Miodrag Radonjić, Јelisaveta Teodosić, Ljubomir Bandović i ostali.

Pored glavne uloge, Biković je i producent filma, a scenario su radili autori koji stoje iza serija “Kuhinja” i “Hotel Eleon”.

Biković je na svom nalogu na Tviteru podijelio trejler za ovaj film i napisao “s ponosom predstavljamo film u kome glavne uloge tumače Beograd i Srbija”.

– Svi moji prijatelji iz drugih zemalja, koji su nekad bili u Srbiji, uvijek su se vraćali. Veoma mi je drago što moja otadžbina tako privlači ljude svojom atmosferom, muzikom, kulturom. Zbog toga sam predložio producentima da snimaju film u Beogradu – rekao je Biković.

– Potrudili smo se da zabilježimo sve ljepote Srbije i njeno gostoprimstvo. Nadam se da će gledaoci, kada pogledaju “Hotel Beograd” poželjeti da posjete Srbiju – nastavio je, dodavši da je bilo zadovoljstvo sarađivati sa Dijanom Požarskom, koja glumi Dašu.

Požarska je rekla da je “Beograd predivan grad, veoma prijatan i lijep”.

– Bilo nam je zadovoljstvo da tamo snimamo. Srbi su veoma druželjubiv i gostoprimljiv narod. Snimanje je prošlo u prelijepoj atmosferi, sve je bilo veoma vedro, sa puno lokalnog kolorita. Nadam se da će i gledaoci proniknuti u sve te ljepote – kazala je glumica i dodala da joj se posebno svidio Zemun.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!