Ima neka tajna veza

1840

Da li vam se već dešavalo da upoznate nekoga u čijem društvu imate osjećaj povjerenja i sigurnosti, kao da tu osobu poznajete odavno i kao da s njom imate neku posebnu vezu?

Iako nemate logično objašnjenje za takav doživljaj, na ovaj način, tvrde stručnjaci sa Univerziteta u Oregonu, može se desiti i da doživite “već viđeno” (deža vi) sa svojom srodnom dušom. Kako ćete to osjetiti?

* Osim što ćete imati utisak da se već poznajete, pitaćete se zašto se taj susret nije dogodio ranije i zašto tek sada upoznajete tu osobu.

* Osjećaj kada ste u njenom društvu ne umijete da uporedite ni sa jednim drugim, jednostavno, srećni ste i uživate u njenom prisustvu, a tek u druženju…

* Stičete sve više povjerenja u nju, pa počinjete da joj se povjeravate, a kada ste zajedno, osjećaj smirenosti vas ne napušta.

Kada prođe početni zanos i vaša osjećanja se stalože, a vi i dalje ne prestajete da mislite na tu osobu, vrlo je vjerovatno da ste sreli svoju srodnu dušu i da proživljavate “deža vi”, fenomen koji ne znači samo “već viđeno”, već i nešto što ste nekada davno negdje osjetili čulom dodira, mirisa i sluha, objašnjavaju britanski psiholozi, pišu Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!