KONCERT ZA ZALJUBLJENE: Gradski tamburaški orkestar 12. februara u Banskom dvoru

555

Gradski tamburaški orkestar će 12. februara održati tradicionalni “Koncert za zaljubljene”, u Banskom dvoru od 20 časova.

Ovaj koncert Gradski tamburaški orkestar već nekoliko godina unazad koristi da svojoj publici predstavi nekog od gostiju sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Proteklih godina to su bili Željko Bebek, Lado Leskovar, a ove godine gost banjalučkih tamburaša biće popularni novosadski kantautor Đorđe Čavić, solista velikog senzibiliteta, nežnog i toplog glasa.

Čavić je decenijama predan muzici, uživa u njoj i publici poklanja pjesme koje odmaraju dušu. Miljenik je ljubitelja sjetnog zvuka, čuvar tradicionalnih melodija i tvorac novogradskih hitova “Tamburaška jutra”, “Ruža panonska”, “Bećarski ponedeljak” i “Lepa Novosađanka”. Iza sebe ima brojne koncerte, festivalske nagrade, a njegove kompozicije su se našle i na dva muzička CD. Jedan od nahvećih promotera TamburicaFesta, čija je kompozicija “Tamburaški štim” postala popularna širom sveta, kao zaštitni znak ovog prestižnog festivala tamburaške muzike.

– Uz Gradski tamburaški orkestar, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, Čavić će banjalučkoj publici pokloniti kompozicije koje nas podsjećaju na neka srećnija vremena. Pored popularnih kompozicija u duhu varoške tamburaške muzike, na repertoaru će se naći i hitovi Vojkana Borisavljevića, Đorđa Novkovića, Kemala Montena i Arsena Dedića

– “Pjesmo moja”, “Kažu mi da još si uvek sama”, “Volim te”, “Na kraju grada”, “U jednim plavim očima”… Čavićevi gosti na koncertu su Aleksandra Radović i pijanista Vidan Stolić iz Novog Sada. Sve skupa, poslastica za ljubitelje dobre muzike i “tamburaškog šrima” – saopštili su iz GTO Banjaluka.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!