Leglo bakterija: Ove stvari odmah izbacite iz kupatila

2030

Kupatilo nije samo mjesto gdje odlazimo da se tuširamo prije spavanja, to je naše malo mjesto relaksacije, SPA zona i komadić kozmetičkog raja u kojem svakodnevno provodimo vrijeme rezervirano samo za uživanje i uređivanje.

Ipak, jedna stvar može narušiti istinsko uživanje u vremenu koje posvećujemo samo sebi. Nered i gomile stvari spremnih za bacanje u smeće. Ne samo da nam smetaju jer nam zauzimaju dragocjen prostor, već su i potencijalni izvor zdravstvenih opasnosti.

Vrijeme je da se pozdravite s nepotrebnim detaljima i svoje kupatilo ponovno učinite bezbjednim i prijatnim mjestom.

Stari sunđeri za kupanje

Stari sunđeri za kupanje leglo su bakterija koje se su na njima razmnožile zahvaljujući konstantnom pritoku vode. Riješite ih se.

Kozmetika koju niste koristili već godinu dana

Ukoliko određenu kremu ili serum niste taknuli godinu dana, postoji velika vjerovatnoća da nikad i nećete.

Uostalom, rok trajanja većine kozmetičkih proizvoda je oko godinu dana pa biste s proizvodom koliko toliko stoji nekorišćen napravili više štete nego koristi.

Kozmetika koja je promijenila teksturu, boju ili miris

Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, sve kozmetičke proizvode koji su promijenili teksturu, boju ili miris morate odmah baciti jer rizikujete iritaciju ili alergijsku reakciju.

Stare zavjese za tuširanje

Zavjese za tuširanje koje svakodnevno izlažete vodi, a ne sušite na vazduhu odmah nakon korišćenja, trebalo bi često da se mijenjaju. Ukoliko su vam djelovi zavjese već požutjeli od starosti, vrijeme je za promjenu, javlja Cdm.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!