Pacijenti iz Srpske moći će da se liječe u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji

610

Sporazum koji će danas u Beogradu biti potpisan između Republike Srpske i Srbije omogućiće pacijentima iz Srpske liječenje u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a ne samo onima sa kojima Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ima potpisan ugovor.

Sporazum o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja potpisaće ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Dejan Kusturić i direktorka Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Srbije Sanja Radojević Škodrić.

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Srni je rečeno da je cilj da ubuduće budu zaključivani ugovori sa javnim zdravstvenim ustanovama u Srbiji po cjenovnicima koji će biti ujednačeni i urađeni u skladu sa metodologijom koju propisuje Ministarstvo zdravlja Srbije.

– Kao i do sada, pravo na liječenje u zdravstvenim ustanovama u Srbiji biće omogućeno onda kada se to liječenje ne može sprovesti u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, a na preporuku zdravstvene ustanove iz Srpske. Procedura upućivanja ostaje ista i to onda kada se liječenje ne može sprovesti u našim zdravstvenim ustanovama – pojasnili su u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!