Svjetsko prvenstvo u atletici odgođeno do 2021. godine

624

Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani, koje je trebalo da bude održano u martu u kineskom gradu Nanđing, odgođeno je do sljedeće godine zbog straha usljed širenja novog koronavirusa u Kini, saopštila je Međunarodna asocijacija atletskih federacija /IAAF/.

Asocijacija je pratila situaciju pred Svjetsko prvenstvo, koje je trebalo da se održi od 13. do 15. marta i da je odlučila da iz predostrožnosti odgodi takmičenje do 2021. godine.

U saopštenju se navodi da medicinski tim Asocijacije, koji je u kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom /SZO/, smatra da je širenje koronavirusa i dalje na zabrinjavajućem nivou i da ne bi trebalo održavati bilo kakve događaje koji se mogu odgoditi.

Iz Asocijacije ističu da je razmatrano premještanje takmičenja u drugu zemlju, ali da je donesena odluka o odgađanju zbog širenja virusa izvan Kine, što bi moglo da prouzrokuje novo odgađanje.

U saopštenju se dodaje da Asocijacija sarađuje sa komisijom za organizovanje Svjetskog prvenstva u Nanđingu kako bi odredili novi datum njegovog održavanja 2021. godine.

Azijska atletska asocijacija /AAA/ otkazala je prvenstvo u dvorani koje je trebalo da se održi 12. i 13. februara u kineskom gradu Hangdžou, koji se nalazi na 600 kilometara od grada Vuhan u kojem se virus prvi put pojavio krajem prošle godine.

Do sada je potvrđeno ukupno 6.065 slučajeva zaraženosti koronavirusom, a samo 70 je zabilježeno izvan Kine.

Usljed zaraženosti do sada je u Kini preminulo ukupno 132 ljudi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!