SVEČANO U BANJALUCI Uručene svetosavske nagrade istaknutim prosvjetnim radnicima u Srpskoj

530

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić večeras su u Banjaluci uručili svetosavske nagrade za 24 istaknuta prosvjetna radnika u Srpskoj. 

Na svečanosti u Dječijem pozorištu Srpske svetosavske nagrade za školsku 2018/2019. godinu uručene su nastavnicima razredne nastave u Osnovnoj školi (OŠ) “Sveti Sava” iz Bileće Sanji Grubačić, u OŠ “Sveti Sava” iz Broda Nevenki Cvijanović, u OŠ “Branko Radičević” iz Banjaluke Ireni Milošević, te nastavniku razredne nastave u OŠ “Srbija” u Crkvini, kod Šamca Drašku Simiću.

Svetosavske nagrade, koje je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prvi put dodjeljuje, uručene su nastavnicima razredne nastave u OŠ “Aleksa Šantić” iz Osmaka Snežani Stević, u OŠ “Dositej Obradović” iz Banjaluke Branki Lovrić Bosnić, u OŠ “Sveti Sava” iz Foče Ivani Bojanić, u OŠ “Sveti Sava” u Novom Gradu Milki Ličini, te u OŠ “Desanka Maksimović” u Trnu, kod Laktaša, Žarku Aničiću.

Među nagrađenima su nastavnik razredne nastave u OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljine Zorica Mišura i nastavnik razredne nastave u OŠ “Petar Košić” iz Prijedora Dragana Stojanović.

Dobitnici nagrade su i nastavnik harmonike, solfeđa, teorije muzike, kamerne muzike, hora i orkestra u Osnovnoj muzičkoj školi “Markos Portugal” iz Doboja Ljubica Timanović Rold i profesor klavira u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” iz Banjaluke Dijana Zrnić.

Nagrađeni su i nastavnik informatike u OŠ “Desanka Maksimović” iz Prijedora Slađana Ćopić, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Desanka Maksimović” iz Stanara Slavojka Prodanović, nastavnik likovne kulture u OŠ “Petar Drugi Petrović Njegoš” iz Bileće Drago Vučić, te nastavnik matematike i informatike u OŠ “Srbija” iz Crkvine kod Šamca Radovan Vitezović.

 

Među nagrađenima su nastavnici informatike u OŠ “Sveti Sava” iz Novog Grada Gordana Vujanović, u OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Mrkonjić Grada Miloš Nenad i u OŠ “Nikola Tesla” iz Prnjavora Brankica Jokić.

Dobitnici su i nastavnik istorije u OŠ “Sveti Sava” iz Foče Milan Zečević, nastavnik engleskog jezika u OŠ “Stanko Rakita” iz Vrbanje, kod Banjaluke, Draženka Mitrović, te nastavnici matematike i fizike u OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljina Angelina Ristić i u OŠ “Sveti Sava” iz Zvornika Miladin Miličić.

U ime nagrađenih na svečanosti je zahvalila nastavnik razredne nastave u banjalučkoj OŠ “Branko Radičević” Irena Milošević, koja je rekla da Svetosavska nagrada predstavlja dodatni podstrek u radu i zahvalila predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i Ministarstvu prosvjete.

– Svetosavska nagrada, kao najveće priznanje u oblasti vaspitanja i obrazovanja, za nas predstavlja orden prosvjetne i etike i želja je i san svakog uspješnog i čestitog prosvjetnog radnika – istakla je Miloševićeva.

Ona je izrazila nadu da su nagrađeni doprinijeli inovativnosti i kreativnosti, da su u svoj rad unijeli dozu originalnosti, doprinijeli unapređenju kvaliteta i u nastavi i u vannastavnim aktivnostima.

– Svetosavska nagrada će nam dati vjetar u leđa da i dalje stvaramo i budemo još uspješniji – naglasila je Miloševićeva.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ove godine prvi put dodjeljuje svetosavske nagrade nastavnicima za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2018/2019. godini.

Pokrovitelj svečane dodjele svetosavskih nagrada je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

(Srna

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!