Svetosavski bal u Banskom dvoru

663

Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Sava” organizuje sedmi Svetosavski bal u Banskom dvoru u Banjaluci 24. januara od 19 časova.

Osim domaćina, na svečanosti će nastupiti hor OŠ “Sveti Sava”, pobjednici republičkog takmičenja horova osnovnih škola, sekcija narodnog okrestra Muzičke škole, solista Marko Cvijić, kao i sopran Dunja Simić, profesorka banjalučke Akademije umjetnosti.

“Cilj manifestacije je očuvanje tradicije i prisećanje na naše pretke i kako je to bilo davne 1846. godine. Naša želja je da se svi gosti uključe, budu dio programa i da svi zajedno zaplešemo. Zato na ovom balu ne služimo hranu, gosti stoje i na taj način se lako mogu pridružiti plesnim parovima”, ističe sekretar KUD-a Damir Jovanić, dodajući da su u organizaciju uključene važne kulturne institucije: Banski dvor, Akademija umjetnosti i Muzička škola. Ulaz će i ove godine biti besplatan, ali uz pozivnicu, s obzirom na ograničen broj mjesta u dvorani.

“Nastojaćemo u narednom periodu organizovati još jednu ili dvije večeri, u ime Svetosavskog bala, kako bismo omogućili svim zainteresovanim građanima da prisustvuju svečanosti”, najavljuje Jovanić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!