Rukometaši Srbije sa Bjelorusijom otvaraju Evropsko prvenstvo

575

Evropsko prvenstvo za rukometaše počinje od 18.15, kada će Srbija u Gracu igrati protiv Bjelorusije.

Poslije toga, izabranike Nenada Peruničića u grupi A očekuju dueli protiv Crne Gore u subotu i Hrvatske u ponedeljak.

Selektor srpskog tima u najavi utakmice protiv Bjelorusije ističe da će fokus uvijek da bude samo na narednom rivalu.

– Bjelorusija je jedna dobra, kompaktna ekipa. Znate i sami kako smo prije godinu i po dana prošli protiv njih (poraz u Nišu), jer smo vjerovatno tada igrali malo potcjenjivački. To u ovom trenutku ne postoji sa naše strane. Oni su sada sjajni igrači i imaju taj luksuz da imaju tim koji igra Ligu šampiona, SEHA ligu. Dosta igrača se kod njih dobro poznaje, igraju zajedno u klubu, tako da im prilagođavanje i okupljanje ne fali – rekao je Peruničić novinarima u Gracu.

On je istakao da je stručni štab uradio dobru analizu prvog protivnika Belorusije.

– Mislim da smo igračima servirali svaki detalj, ali opet, znate i sami šta je utakmica i šta ona donosi. Pritisak, motiv, želja koji mogu da odvedu u drugu stranu i zaboraviš sve ono što si radio. Vjerujem da smo zreli. Vidjeli ste ove rezultate. Za mene jesu teški porazi, ali da mogu, opet bih ponovio isto, jer je to jedini način za napredovanje. Svi igrači su različiti. I mentalno i po kvalitetu. Preuzeo sam selekciju koja nije bila dovršena i sada je normalno da igrači koji igraju u slabijim klubovima nemaju taj nivo samopouzdanja koji bi trebalo da posjeduju. Mi forsiramo da igrači koji imaju autoritet dosta pričaju sa ostalim momcima i da im tako pomažu – zaključio je Peruničić.

Reprezentativac Stefan Vujić rekao je da tim željno iščekuje da počne evropsko prvenstvo.

– Svi željno iščekujemo da sve krene. Pripreme su prošle dobro, bez povreda i mislim da smo spremni. Što se Bjelorusije tiče, suština njihove igre je bazirana na bekovskoj liniji i imaju mnogo dobrog pivotmena. Analizu smo odradili i pojedinačno o svakom igraču i kolektivno. Јaki su jedan na jedan, imaju šut spolja. Odbrana im je dobra, ali malo manje pokretljiva, što nama može da odgovara ako iskoristimo to sa bržim igračima. Nadam se da ćemo otvoriti prvenstvo pobjedom – rekao je Vujić.

Evropski šampionat, osim u Austriji, igra se još u Norveškoj i Švedskoj i prvi je turnir na kojem će učestvovati 24 reprezentacije. U istom terminu kad i Srbija u Trondhejmu će igrati Njemačka i Holandija.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!