Art bioskop otvara vrata u januaru

453

Banski dvor veoma brzo namjerava da pokrene još jedan inovativan i “drugačiji” prostor za realizaciju kulturnih sadržaja – ART BIOSKOP.

Adaptacija i uređenje  prostora  ART BIOSKOP su završeni prije nekoliko dana, a zbog velikog broja događaja u drugoj polovini decembra odlučili smo da se svečano otvaranje ove scene održi sredinom januara. Prostor ART BIOSKOPA će sa kapacitetom od 50 mjesta  prevashodno biti namijenjen za projekcije umjetničkih i dokumentarnih filmova.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” direktor Banskog dvora Kulturnog centra kompozitor i dirigent Mladen Matović koji je nešto više od  dvije i po godine na mjestu direktora ove ustanove.

Ističe da je Banski dvor u 2019. organizovao više od 120 reprezentativnih (muzičkih, likovnih i književnih) programskih sadržaja u vlastitoj produkciji što je obuhvatilo i uspješnu organizaciju tri višednevne festivalske manifestacije.

Podsjeća da je zahvaljujući novootvorenim prostorima za kulturne namjene “Art dvorištu” i “Art terasi” koji su prilagođeni za realizaciju programskih sadržaja na otvorenom, Banski dvor je ove godine bio jedna od rijetkih ustanova kulture koja nije pravila ljetnju pauzu, već je upravo na ovim scenama realizovan raznovrstan i bogat kulturni program tokom jula, avgusta i septembra.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!