Zavolite naočare: Spas za oči, ukras za lice

1546

Kada vam vid oslabi, život “u magli” postaje prava noćna mora. Ipak, nošenje dioptrijskih naočara ili sočiva sve vraća u normalu, a nekima čak i poboljšava fizički izgled.

Naime, naočare mogu biti odličan ukras lica i mnogi ljudi nose ih iz fazona i daju za njih velike svote novca.

Ipak, izabrati oblik koji najbolje pristaje licu često nije lako, ali svakako nije ni nemoguće, pa ne treba očajavati. Važno je znati da, kada birate naočare, bez obzira na to koji je vaš oblik lica, one treba da budu za nijansu šire, da ne udaraju u obraze kada se smijete i ne stežu nos.

Ovalno lice

Ovaj oblik lica je najuniverzalniji. Ukoliko ste u ovoj grupi možete nositi različite modele naočara, kao što su: mačkaste, pravougaone, sa debljim ili tanjim okvirom.

Kockasto lice

Ovom obliku lica, s izraženijom vilicom, najljepše stoje velike naočare sa debljim, okruglim okvirom ili elipsoidnog oblika.

Okruglo lice

Ukoliko imate okruglasto lice trebalo bi da nosite okvire pravougaonog oblika, mogu biti manje ili veće, a preporučljivo je da budu deblji.

Srcasto lice

Kada imate ovakav oblik lica onda imate i veliki izbor naočara. Možete nositi naočare okruglog, mačkastog ili leptirastog oblika, sa debljim ramom, manje ili veće.

Lice u obliku dijamanta

Da biste stvorili vizuelnu proporcijalnost lica treba da birate naočare koje imaju jači gornji dio rama jer će tako stvoriti balans s vilicom. Takođe, gornja ivica rama treba da bude malo šira od vilice da se stvore pravilne proporcije lica.

(NN)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!