Policija pretukla vladiku SPC

879

Crnogorska policija pretukla je noćas vladiku dioklijskog Metodija na mostu na Đurđevića Tari.

“Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama. Povređena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici”, navodi Mitropolija crnogorsko- primorska.

Vladika i građani Crne Gore, vjernici Srpske pravoslavne crkve, pretučeni su u toku protesta protiv donošenja spornog Zakona o slobodi vjeroipovest, koji je jutros oko 3 sata usvojen u Crnogorskoj skupštini.

Iz Mitropolije kažu da je taj primjer najbolje potvrdio istinitost riječi premijera Crne Gore Duška Markovića, koji je u skupštini rekao da policija ne smije da primjeni silu protiv vernika.

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su noćas sporni Zakon o slobodi veroispovesti ili uvjerenja i pravnom statusu verskih zajednica na sjednicu tokom koje je zabilježen niz incidentata, uključujući i hapšenja najmanje 18 poslanika opozicionog Demokratskog fronta.

Iz SPC ranije je saopšteno da Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti predstavlja osnov da država otme crkvenu imovinu i da će se taj akt odnositi na više od 650 svetinja, uključujući i manastir Ostrog.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!