Odobreno 450 zahtjeva za subvencije kamata na stambene kredite za mlade

484

Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o realizaciji Posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u ovoj godini u okviru kojeg su raspisana dva konkursa za izbor korisnika subvencija i odobreno 450 zahtjeva.

Za ove namjene u ovoj godini, po rebalansu budžeta, obezbijeđeno je 1.610.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove obuhvata subvencionisanje stambenih kredita dobijenih pod povoljnijim uslovima i mladim ljudima pomaže da riješe stambeno pitanje, kao prioritetno u životu, te osnivanje i razvoj zdrave porodice, kao i povećanje nataliteta i ostanak mladih u Republici Srpskoj.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove realizuje se od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 3.848.

Od 2008. do kraja 2019. godine na ovaj program će biti utrošeno oko 11.500.000 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!