“Zakotrljala” se nova Škoda Octavia

1105

U fabrici Mlada Boleslav počela je serijska proizvodnja četvrte generacije Škodinog bestselera.

Nova Octavia debitovala je na svečanosti u glavnom gradu Češke, polovinom novembra, kada su javnosti predstavljene limuzinska i karavan (Combi) verzija.

Kako su u Škodi i najavili, u prodaji će se najprije pojaviti Octavia karavan, da bi par nedjelja kasnije stigla i limuzina. U skladu sa tim, prvo je počela proizvodnja Octavie Combi.

Češki proizvođač navodi da je nova Octavia prostranija i bezbednija nego ikad prije.

Inače, tokom prethodne tri generacije ukupno je proizvedeno preko 6,5 miliona primjeraka ovog modela koji je sve popularniji u Evropi i spada među najtraženije automobile u zemljama poput Češke, Austrije, Finske i Švajcarske.

Četvrta generacija modela Octavia (ili peta, ako bismo računali original koji se proizvodio 1959-1971.) stilski je modernizovana – kako spolja, tako još više unutra, i opremljena je najsavremenijim sistemima asistencije i bezbjednosnim tehnologijama, kao i drugim sadržajima, poput trozonske “klime”, čime se ovaj automobil približio Škodinom top modelu Superb.

U Škodi sa ponosom ističu da je Octavia Combi trenutno najprodavaniji karavan na evropskom tržištu, a kao i prethodnik i ovaj ima prtljažnik zavidne veličini od 640 litara. Ni limuzinska verzija ne zaostaje tu mnogo sa svojih 600 litara.

Kako se navodi, planirano je da svakoga dana iz fabrike izađe 1.150 primjeraka nove, 4. generacije Octavie.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!