Festival gitare u naredna tri dana

476

Festival gitare „Ubuntu Guitarfest“ biće održan u Banjoj Luci od 30. novembra do 2. decembra, u organizaciji Asocijacije „102 gitarske žice“. Svečano otvaranje zakazano je za subotu, 30. novembar, u 20 časova u Banskom dvoru, kada će biti održan i koncert Jure Cerkovnika, jednog od najistaknutijih mladih slovenačkih gitarista.

Dan kasnije, 1. decembra, takođe u Banskom dvoru, sa početkom u 20 časova biće održan koncert Gorana Krivokapića, koji je jedan od vodećih gitarista i kamernih muzičara nove međunarodne scene.

Treće koncertno veče, 2. decembra, u Muzeju savremene umjetnosti RS, od 18 časova, predstaviće pobjednike takmičenja iz kategorija osnovnih i srednjih muzičkih škola. Tad će nastupiti i Boris Popović, mlada nada muzičke gitarske scene RS.

Dnevni program koji obuhvata masterklasove, takmičenja, predavanje i promociju instrumenata, biće održan u prostorijama JU Muzička škola Vlado Milošević i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

„Ubuntu Guitarfest“, kako je saopštio organizator, jedinstven je događaj koji promoviše gitarski zvuk.

„Kao takav namijenjen je i širokoj publici i vrhunskim gitaristima, i pedagozima i njihovim učenicima i studentima, kao i graditeljima gitare. Da bi svi oni našli svoju „gitarsku nišu“, program Festivala osmišljen je raznoliko“, naveli su u saopštenju.

Grad je podržao ovaj festival putem Javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!