Veličanstvena završnica INTIME JAZZ FEST uz “Vlatko Stefanovski trio”

565

Koncertom sastava „Vlatko Stefanovski trio” u Banskom dvoru -Kulturnom centru završen je Drugi Festival džez muzike INTIME JAZZ FEST.

Stefanovski je zajedno sa svojim sastavom prisutnima u prepunoj Koncertnoj dvorani još jednom pokazao svoju  gitarsku virtuoznost.

– Svirali smo ono što obično sviramo, s tim što smo dali sebi malo više prostora za slobodne forme i improvizacije, jer je ovo ipak džez festival. Drago mi je da smo učesnici, pored mojih dobrih prijatelja koji su prije nas nastupili. Drago mi je da smo dio ovog festivala. Banski dvor je jedna izvanredna dvorana, i vjerujem da smo je ispunili dobrim zvukom i dobrim vibracijama – rekao je Stefanovski, te dodao da mu je posebno drago što su momci koji sviraju sa njim prvi put u Banjaluci, gdje se on uvijek osjeća dobrodošlo.

Foto: Banski dvor

Sa Vlatkom su scenu dijelili  njegov sin Jan Stefanovski, koji je svirao bubnjeve, te Ivan Kukić, koji je svirao bas.

– Mi obično sviramo ono što najbolje znamo da sviramo. Nismo ništa posebno za Banjaluku pripremali. Drago mi je što su momci koji sviraju sa mnom prvi put u Banjaluci. Ja sam bio mnogo puta i Banjaluka nam se svima dopala. Osjetili smo pravo gostoprimstvo naših organizatora – dodao je Stefanovski.

I posljednje festivalske večeri program je bio nastavljen u banjalučkom klubu „City pub“ gdje su nosioci  “jazz jam sessiona” bili muzičari iz „Combine Quartet“, a  na radost prisutnih na scenu je izašao i „Vlatko Stefanovski trio“.

Drugi Festival džez muzike INTIME JAZZ FEST konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvatao je  koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika, kao što su Bojan Zulfikarpašižć i Vasil Hadžimanov, “Combine Quartet”, “Vlada Maričić Quartet” i “Vlatko Stefanovski trio”.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je Grad Banjaluka, dok je banka partner Banskog dvora Adiko banka.

srpskainfo.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!