Jake kiše pogodile Francusku, Italiju i Grčku, najmanje devet stradalih

446

Najmanje devet osoba je nastradalo u poplavama usljed obilnih kiša koje su pogodile francusku i italijansku rivijeru i zapadne dijelove Grčke, saopštili su zvaničnici.

Na francuskoj rivijeri pojedini putevi su zatvoreni, a u Italiji nivo rijeka još je u porastu, prenio je AP.

Administracija francuskog regiona Var saopštila je da su četiri osobe nastradale, uključujući bračni par u 70-im godinama iz prestonice parfema Grasa, čiji je automobil bio potopljen.

Jedna osoba je nastradala nakon što je francuski brod za spasavanje potonuo na Mediteranu, a četvrta osoba je pronađena mrtva u automobilu.

Na sjeveru Italije, pronađeno je tijelo žene čiji je automobil odnjela nabujala rijeka Bomida.

Spasioci pretražuju i da li ima eventualnih žrtava nakon urušavanja dijela autoputa, prouzrokovanog klizištem u blizini poplavljenog grada Savone.

U Grčkoj su tijela dvojice muškaraca, za koje se vjeruje da su turisti, pronađena kasno sinoć u blizini luke Antirio, 250 kilometara zapadno od Atine, nakon što je nevrijeme zahvatilo jedrilicu na kojoj su bili.

Nastradala je i jedna nepokretna žena na Rodosu pošto je voda poplavila njenu kuću, dok se na Kosu udavila žena koja je plivala u nemirnom moru.

U međuvremenu, nivo italijanske rijeke Ticino u lombardijskom gradu Pavia nastavlja da raste, zbog čega se na ulicama nalazi 15 centimetara vode, a pojedini žitelji su evakuisani.

U Francuskoj nivo rijeka polako opada, ali mnoge porodice koje su evakuisane ne mogu da se vrate u svoje domove, dok vlasti rade na čišćenju puteva i popravci električnih vodova.

U Grčkoj na stotine domova je poplavljeno nakon noćašnje oluje koja je pogodila područja zapadno od Atine.

nezavisne.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!