Jokićev tripl-dabl za pobjedu Denvera

437
Nikola Jokić je odigrao još jednu dobru partiju u NBA u susretu u kojem je Denver u “Pepsi centru” pobjedio Boston sa 96:92.

Srpski reprezentativac je imao tripl-dabl učinak od 18 poena, 16 skokova i deset asistencija, ali i pored toga utisak je da nije previše šutirao, u drugom poluvremenu je pokušao samo jednom.

Trener Nagetsa Majkl Meloun je rekao da ne sumnja da će Jokić u još boljem ritmu igrati naredne utakmice.

On je momak u kojeg imam veliko povjerenje. On će svakako analizirati kako je igrao. Možda je to bio razlog za večerašnju frustraciju, svaki put kada bi imao loptu, oni bi se stvorili kraj njega. Možda su te izgubljene lopte veći razlog za frustraciju od manjka šuteva”, izjavio je Meloun.

Jokić je u stanju da sebi stvori poziciju za šut i Meloun kaže da će sve biti u redu.

Vjerujem mu. Ako misli da ima otvorenu poziciju, šutiraće. Ako ne misli da je u poziciji, proigraće nekoga. Igra na veoma visokom nivou. Možda je večeras pomalo bilo i teško za njega”, zaključio je Meloun.

I Jokićeve kolege kažu da su igrači Bostona imali poseban zadatak da ga zaustave.

“Igrali su jaku odbranu na njemu. Znaju da je naš najbolji igrač, željeli su da ga neutrališu na terenu. Kada ga dupliraju, moramo da uradimo tako da stvorimo priliku za šut nekom drugom. Nismo to najbolje radili”, smatra Huančo Ernangomez.

Monte Moris razmišlja na sličan način.

Zadali su mu dosta nevolja, bilo mu je teško. Pokušali smo da ga proigravamo, ali nije mogao da šutira kada je imao čuvare čim bi pipnuo loptu. To je kada vas smatraju zvijezdom. Videli smo kako igraju, sad znamo kako će igrati i slijedeći put”, poručio je Moris.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!