Federer o smeni generacija: Možda, ali Novak, Rafa i ja smo sve zdraviji

584

Rodžer Federer nije bio zadovoljan poslije poraza od Stefanosa Cicipasa u polufinalu Završnog mastersa. Švajcarac se dotakao i pitanja smjene generacija, ali nagovjestio da Novak, Rafa i on nisu za “staro gvožđe”.

Federer je porazom od Cicipasa u dva seta završio sezonu, a smatra da su meč odlučila dva promašena smeča u jednom gemu.

Federer porazom od Cicipasa završio sezonu

“Imao sam svoje šanse, ne znam zašto je ovako ispalo. Mislim da su presudila dva promašena smeča u jednom gemu. Ne sećam se kada se to poslednji put desilo, možda i nikada. Imao sam dobar osjećaj, ali on ne pomaže kada stvari ne funkcionišu. Na ovom nivou to ne sme da se dešava, tako da sam prilično razočaran”, rekao je Rodžer.

Švajcarac je upitan i da li je došlo vreme za smjenu generacija.

“Svake godine dobijam isto pitanje i dajem isti odgovor. Da, moguće je. Zverev i Cicipas su dokazali svoju vrednost, dok Tim igra u apsolutno top formi trenutno. Ipak, jedini problem je što smo Novak, Rafa i ja zdravi, odnosno zdraviji nego što smo bili proteklih sezona. Setite se Novakovog lakta, Rafinog kolena, dok sam i ja imao problema sa kolenom i leđima”, rekao je Federer i dodao:

“Kada pogledam ko je broj jedan, ali i ko je bio broj jedan svih prethodnih godina, ludo je da je to uvek neko od nas trojice. Ali, mi nećemo biti mlađi nego što smo trenutno, tako da se šanse mlađih igrača povećavaju. Ne zato što smo mi lošiji, nego zato što su oni bolji”, izjavio je Švajcarac.

Federer je rekao i da se raduje sledećoj sezoni.

“Moram da nastavim da budem na nivou na kojem sam bio ove sezone. Mislim da sam igrao solidan, konzistentan tenis. Moram da vodim računa o svom tijelu, da osluškujem znake, da naporno radim sa timom i da izbalansiram sve što mi se dešava u životu. Kada dođu mečevi, nije lako kao što je bilo prije 10-15 godina, kada sam mogao da igram maksimalno svakog dana. Srećan sam kako sam odigrao ovu sezonu i izuzetno sam srećan zbog sledeće”, završio je Federer.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!