Uhapšeno 109 PIJANIH VOZAČA, a jedan Trebinjac je REKORDER

480

Tokom četvorodnevne akcije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske evidentirana su 3.403 prekršaja prekoračenja brzine, a kod 766 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, pri čemu je najveća koncentracija od 4,26 promila zabilježena kod vozača u Trebinju.

U republičkoj akciji koja je trajala od 7. do 10. novembra zabilježeno je i više stotina prekršaja po drugim osnovama.

Iz MUP Srpske saopšteno je da je 109 vozača lišeno slobode zbog prisustva alkohola u krivi, te zadržano u službenim prostorijama, a zbog odbijanja da se podvrgnu alko-testiranju sankcionisano je 21 lice.

Kod testiranog 401 vozača utvrđeno je od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, 250 imalo je od 0,81 do 1,50 promila, dok je kod 88 utvrđen 1,51 promil.

Manja količina alkohola utvrđena je kod 27 vozača mlađih od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

– Za 14 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo podvrgnuti ispitivanju na prisustvo droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, a njih 12 je odbilo da se podvrgnu testiranju, te su sankcionisani i isključeni iz saobraćaja. Kod dva vozača rezultat ispitivanja bio je negativan -navodi se u saopštenju MUP Republike Srpske.

Zbog prekoračenja brzine, izdavanjem prekršajnog naloga na licu mjesta sankcionisano je 2.868 učesnika u saobraćaju, dok će za njih 535, kojima je prekršaj evidentiran mobilnim radarskim sistemima, prekršajni nalog biti dostavljen poštom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!