Viva voks otvara Kestenburg

612
Spektakularnim koncertom a kapela hora Viva voks iz Srbije svečano će u subotu, 16. novembra, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biti otvoren Festival studentskih pozorišta Kestenburg, rekao je za Srnu direktor ovog festivala Aleksandar Pejaković.

– Pozivam građane da dođu na jedinstven događaj u Banjaluci i uživaju u muzici koju pozdravlja publika širom planete, te saznajte kako Viva voks i Kestenburg postaju vrijednost epohe – dodao je Pejaković.

On je naveo da će u takmičarskom dijelu Festivala, koji organizuje Banjalučko studenstko pozorište, biti odigrane tri predstave studenata sa tri kontinenta Azije, Evrope i Amerike.

– Ove tri predstave izabrali smo od 87 prijavljenih. Velika zainteresovanost studentskih pozorišta iz cijelog svijeta potvrda je kvaliteta našeg festivala – rekao je Pejaković.

On je dodao da će i revijalni program Festivala biti veoma zanimljiv, te da se ove godine uvode i stručna predavanja, tako da će u gostima biti i čuveni profesor Ivan Medenica.

Pejaković je istakao da je, osim afirmacije Banjaluke u oblasti pozorišnog stvaralaštva studenata, cilj Festivala i da se vide dostignuća studenata iz drugih zemalja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!