Prvog dana novog sistema naplate putarine NEVIĐENE GUŽVE na auto-putu

488

Zatvoreni sistem i naplata putarine po pređenom kilometru od danas je u upotrebi na autoputevima u Srpskoj, a ekipa Srpskainfo provjerila je kako stvari funkcionišu na terenu.

Na naplatnoj stanici u Jakupovcima u Laktašima velike su kolone automobila u smjeru prema Banjaluci, dok u suprotnom smjeru nema gužvi.Sve naplatne trake su otvorene i rade, a samo zadržavanje kod kućica nije dugo.

Međutim, do samih kućica su vidjljive rijeke automobila koji se polako kreću prema Banjaluci.

Kolone su nastale zbog toga što brojni ljudi dolaze u Srpsku iz inostranstva, s obzirom na to da je u zapadnoj Evropi ovaj vikend veliki praznik, kažu i zaposleni na naplatnoj stanici.

– Dogodilo se tako da je novi sistem naplate počeo isti dan kad počinje i praznik Svih svetih i frekvencija automobila je velika. Bilo je to i prošle godine, očekivali smo i sada. Čitavu noć su prolazili automobili. Očekujemo da kolone imamo i u nedjelju, samo iz suprotnog smjera. Sam novi sistem naplate funkcioniše bez problema, ali možda malo duže traje, jer nisu svi upoznati sa tim, treba malo vremena da se naviknu – kaže nam vođa smjene na naplatnoj stanici.

srpskainfo.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!