Turnir u „Boriku“ vraća stari sjaj, rekordan nagradni fond

578

Tradicionalni, 44. po redu, turnir u malom fudbalu „Borik 2019“ počeće 2. decembra, najavljeno je iz Sportskog centra „Borik“. Prijave za turnir, u šest kategorija, biće otvorene od 1. novembra ove godine.

Gradonačelnik Igor Radojičić, naglasio je da je zajednička želja organizatora i Grada, da ovaj turnir povrati stari sjaj i da ponovo bude jedan od najboljih turnira u malom fudbalu u našem regionu.

  • Turnir koji ima 44 godine tradicije, zaslužuje da bude među najboljima. To znači veći nagradni fond, više kategorija, više kvalitetnih ekipa i, nadamo se, više publike. Sport je jedan od naših strateških ciljeva u gradu, a turnir u malom fudbalu, svakako je jedan od događaja po kojima je Banja Luka prepoznatljiva u široj regiji – rekao je Radojičić.

Direktor JU Sportski centar „Borik“, Nenad Talić, istakao je da će ovogodišnji turnir imati najveći nagradni fond, a da će pobjednik u seniorskoj konkurenciji osvojiti nagradu od 20.000 KM.

  • Turnir će biti igran u šest kategorija: seniori, veterani (preko 35 i preko 50 godina), te u mlađim uzrasnim kategorijama do 12, 14 i 16 godina. Kotizacija za seniore iznosi 200 KM, za veterane po 150 KM, dok se za mlađe kategorije kotizacija neće naplaćivati – izjavio je Talić.

Promoteri turnira „Borik 2019“ su asovi velikog i malog fudbala: Vladimir Stojković, Miloš Degenek, Zoran Tošić, Antonio Rukavina, Perica Ognjenović, Radmilo Mihajlović, Stojan Vranješ, Saša Kajkut, Bojan Puzigaća, Mile Simeunović, Milenko Devušić, Čedomir Ćulum i mnogi drugi.

Pokrovitelj turnira je Grad Banja Luka, generalni sponzor Banjalučka pivara, a organizator Sportski centar „Borik“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!