U petak počinje gradnja mosta na Savi

547

Gradnja mosta na Savi kod Gradiške zvanično bi trebalo da počne u petak, 11. oktobra, pod budnim okom evropskih zvaničnika koji su već najavili svoj dolazak, piše današnji “Glas Srpske”.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će izgradnja početi sutra, nakon određenih konsultacija rečeno je da će to ipak biti u petak, što je potvrdio i direktor Јavnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić.

– Dogovoreno je da će radovi na ovom važnom infrastrukturnom projektu početi u petak, a dolazak je najavila i evropski komesar za transport Violeta Bulc. To pokazuje i njihovu podršku gradnji mosta na Savi. Nadam se da će sve dalje ići kako je planirano – rekao je Topić za Glas Srpske.

On je istakao da je nezahvalno nakon toliko godina pominjati rokove i jedino što je moguće jeste da se ide korak po korak.

– Iza nas su ogromne pripreme, godine pregovaranja. Ne želim se osvrtati, moramo da gledamo naprijed i da gradimo – naglasio je Topić.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će izgradnjom mosta na Savi biti stvoreni uslovi da ovaj grad dobije još jedan razvojni pravac i da iskoristi blizinu granice i EU.

Ugovor o izgradnji mosta su polovinom jula potpisali zvaničnici BiH i preduzeća Hrvatske ceste sa predstavnicima kompanije Integral inženjering iz Laktaša, koja je, u konzorcijumu sa firmama Đuro Đaković montaža i Zagreb-montaža, dostavila najpovoljniju ponudu od 23,49 miliona evra na tender za realizaciju tog važnog projekta.

Ugovorom je predviđeno da radovi, od uvođenja izvođača u posao, treba da budu završeni u roku od 30 mjeseci.

IZVOR glassrpske.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!