Erdoan stigao u Beograd, dočekao ga Vučić

539

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan sletio je na aerodrom u Beogradu, gdje je doputovao u dvodnevnu posjetu Srbiji.

Erdoana je na aerodromu dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sa Erdoanom je u Beograd stigla i veća grupa turskih privrednika.

Drugog dana posjete, predsjednici Vučić i Erdoan biće domaćini na Trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, nakon koga su predviđene zajedničke izjave za medije.

Delegaciju BiH predvodiće trojica članova Predsedništva, Željko Komšić iz reda hrvatskog naroda i trenutno predsjedavajući tog tijela, srpski član Milorad Dodik i bošnjački Šefik Džaferović.

Jedan od najavažnijih momenata posjete Erdoana svakako je svečano obilježavanje početka radova na izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo, u utorak popodne.

U fokusu Erdoanove posjete biće ekonomske teme. Trgovinska razmjena dvije zemlje prošle godine je premašila milijardu evra, dok su turske investicije u Srbiji, prema procjenama, dostigle 200 miliona evra.

Očekuje se da će tokom Erdoanove posjete biti otvoreno još pet turskih kompanija, kao i da prve korake ka turskom tržištu naprave preduzetnici iz Srbije, prije svega startap kompanije iz IT sektora.

Erdoan je posljednji put bio u Srbiji oktobra 2017. godine, kada je boravio u Beogradu i Novom Pazaru. Vučić je od tada tri puta bio u Turskoj, u maju, julu i oktobru 2018. godine, a s Erdoanom je više puta razgovarao i telefonom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!