Uhapšena dvojica zbog napada na portal Radija Sarajevo

381

Dvije osobe su uhapšene nakon napada grupe huligana koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

“Dvije osobe osumnjičene za izvršenje ovog krivičnog djela uhapšene su u petak 23.15 sati od strane policijskih službenika MUP-a KS”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.
Dodao je da je jedna osoba 1990., a druga 1991. godište.
“Bit će privedeni u službene prostorije MUP-a KS, a nakon kriminalističke obrade biće predati Tužilaštvu KS na dalje postupanje”, pojasnio je Katica.
U međuvremenu, Društvo novinara BiH oštro je osudilo napad huligana na novinare i urednistvo redakcije portala Radiosarajevo.ba i njihov zahtjev za uklanjanje teksta.
“Takav napad je direktan atak na slobodu pisane riječi, ali i na rad i dostojanstvo novinara. Stoga Društvo novinara BiH poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da istraži ovaj slučaj i uhapsi počinioce ovog napada, te da zaštiti zaposlene u pomenutoj redakciji”, navodi se u saopštenju.

 

(Nezavisne)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!