Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

516

Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

U “paklu” pariske dvorane “Bersi” odbojkaši Srbije su savladali Francusku sa 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7) u setovima u polufinalu Evropskog prvenstva.

U prvom polufinalu, reprezentativci Slovenije pobedili su Poljsku rezultatom 3:1 i plasirali se u finale gde će odmeriti snage sa selekcijom Srbije.

Prvi set je protekao u znaku dominacije domaćeg tima. Igrali su sa velikom energijom koju su dobijali od mnogobrojne publike u Parizu i koristili svaku grešku srpskih reprezentativaca.

Silovit start Srbije u drugom setu značio je samo jedno – osvajanje istog. Tokom čitavog drugog seta, Srbija je imala veliku prednost. Najveća je bila od 8 poena, kada je na semaforu pisalo 19:11 i onda je Loran Tili morao da zatraži tajm aut.

Povratak Francuza je usledio, naravno, ali je Srbija uspevala da odvrati njihove napade. Sjajna predstava Atanasijevića, Kovačevića, pa i Podraščanina pokazala je da Srbija može da se nadigrava.

Prava drama je samo viđena u trećem setu! Prvo su Francuzi uspeli da se odlepe, kada je drugi as zabeležio Srećko Lisinac, pisalo je 23:18 u korist Srbije, ali su serijom i podrškom publike Francuzi uspeli da se vrate u meč, da bi posle greške Linela rezultatom 25:23 osvojili treći set.

U četvrtom setu, videli smo nešto slabiju igru reprezentacije Srbije. Iako je Srbija počela dobro, usledio je blagi pad koji su Francuzi iskoristili kako bi napravili nešto osetniju razliku.

Serijom 5:0 počeo je, odlučujući, peti set. Francuska je preko Engapea postigla još koji poen, ali su Kovačević, Atanasijević, Lisinac i drugovi tempirali blokove maestralno, takođe je servis funkcionisao savršeno, da bi se pri rezultatu 12:6 u korist Srbije osetio strah kod Francuza.

Ni 15.000 domaćih navijača u hali “Bersi” nije stvorilo dovoljno energije Francuskoj da se odupre Srbiji, koja je posle dvoipočasovne borbe sa 3:2 u setovima uspela da odnese trijumf i zakaže finale Evropskog prvenstva sa Slovenijom.

Finalna utakmica između Srbije i Slovenije zakazana je za nedelju od 17 časova i 30 minuta.

b92

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!