Odbojkaši Srbije boriće se večeras sa Ukrajinom za plasman u polufinale Evropskog prvenstva

540

Odbojkaši Srbije VEČERAS od 20.30 igraju četvrtfinale na Evropskom prvenstvu u Antverpenu. Rival „plavoj četi” će biti reprezentacija Ukrajine.

Niko nije očekivao da će se Ukrajina plasirati među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu, ali šampionati su zato i zanimljivi. Uvijek se pojavi neki autsajder koji procvijeta na velikom takmičenju.

Srećko Lisinac, jedan od najboljih srednjih blokera svijeta, ističe da ima pritiska pred novi meč, ali da su na njega i on i saigrači već navikli.

– Četvrtfinale je uvijek najteža utakmica, ona koja vas vodi ili u polufinale ili kući. Preko puta nas biće reprezentacija Ukrajine, od koje se možda nije očekivalo da stigne do ovde, ali oni su sjajno igrali do sada i pokazali da su se zasluženo našli tu gdje su sada. Pobjedili su Belgiju pred njihovim navijačima, pred punom dvoranom, tako da, sigurno neće biti jednostavno da ih savladamo. Sigurno da se u svakoj utakmici do sada osjećao pritisak jer u svakom meču svi očekuju da osvojimo bodove ili pobedimo, tako da je pritisak sveprisutan i sa njim moramo da se borimo – istakao je rođeni Kraljevčanin.

Lisinac i JovovićFOTO: CEV / PROMO
Lisinac i Jovović

Njegov drug iz reprezentacije Nemanja Petrić, istakao je da „orlovi” moraju da budu istrajni ukoliko žele pobjedu.

– Imali smo vremena da predahnemo i da radimo na taktici i fizičkoj spremi. Četvtfinale je, biće teško. Ukrajinci su već pokazali jako lijepu igru tokom grupne faze i u osmini finala protiv Belgije. Moramo biti koncentrisani od starta i istrajni u želji da pobjedimo.

Nemanja PetrićFOTO: CEV / PROMO
Nemanja Petrić

Primač srpske selekcije osvrnuo se i na kvalitete Ukrajinaca.

– Igraju dobro i rasterećeno, imaju nekoliko dobrih pojedinaca. Dobri su i prespektivni, nemaju opterećenje. Moramo biti obazrivi, mogu da budu nezgodni, ponajviše na servisu. Fizički su jaka ekipa, dobra u bloku. Biće teško – zaključio je Petrić.

sport.blic.rs

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!