„Kulturica“ donosi besplatne predstave za 500 mališana

550

Udruženje građana „Centar za mame“ nastavlja sa realizacijom projekta #Kulturica2019 u utorak 24.septembra, u 18 časova u Gradskom pozorištu Jazavac, kada će biti odigrana predstava „Put po svijetu na trotinetu“ – 24. septembra u 18 časova, a revijalni dio  zakazan je za 19 časova.

 

Kako je saopštio organizator, osnovna ideja događaja je približiti djeci Banje Luke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja, a sve to kroz igru, zabavu, izradu dječijeg “umjetničkog djela”, interaktivno druženje i poklone.

-Cilj projekta “Mjesec pozorišta za djecu – Kulturica 2019” je dolazak  predškolaca i osnovaca u kulturnu ustanovu tj. Gradsko pozorište “Jazavac”. Mališani će potpuno besplatno posjetiti predstave, te uživati i u revijalnom dijelu prije početka predstave“, rekli su iz „Centra za mame“, te istakli da ovim projektom žele da utiču na podizanje svijesti javnosti o pozorišnoj umjetnosti  i pravilima lijepog ponašanja u kulturnim  ustanovama.

Kako su pojasnili, revijalni dio osmišljen je kao likovna kolonija koju vodi poznati banjalučki umjetnik Renato Rakić.

-Cilj likovne radionice je  razvoj dječijeg stvaralaštva, drugarstva i  kreiranje umjetničkog djela – Krug sreće. Djeca će prije svake predstave oslikati svojim ručicama dio kruga te će se poslije svih predstava formirati kompletan krug . Zatim se dječije umjetničko djelo prenese u digitalni oblik, dodaju se kratki savjeti o ponašanju u kulturnim ustanovama i dobije se edukativna kampanja za bilborde, sitilajtove i društvene mreže. Ova kampanja će od svakog djeteta napraviti malog junaka i umjetnka te će probuditi osjećaj drugarstva, složnosti i empatije“, zaključili su iz udruženja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!