„Fejsbuk“ snima dokumentarac o Đokoviću na Kopaoniku

581

Zbog prvog tenisera svijeta na Kopaonik je došla filmska ekipa koju je angažovao „Fejsbuk“. Razlog je sninimanje dokumentarca o Novaku Đokoviću u kojem će biti i kadrova sa sedme „Drugarijade“ koju organizuje fondacija srpskog teniskog asa.

Višečlana ekipa je stigla iz Velike Britanije, sa brojnom opremom, bogatim iskustvom i željom da Đokovića, njegovu suprugu i Fondaciju predstave cijelom svijetu na lijep i zanimljiv način.

Na čelu njihovog tima koji čine producent, zvučni operator, kamermani i asistenti, je Tom Peri iz Londona, ispred kompanije „Film farmers“, angažovanom od strane „Fejsbuka“, a prvi saradnik je Sem Klejson iz Sautemptona.

„Naš tim i nije toliko veliki, jer smo ovako fleksibilniji i možemo brže i lakše da napravimo snimke. Pravimo film od nekoliko minuta, sa fokusom na dobrotvornim aktivnostima najboljeg tenisera na planeti. Sa tim zadatkom smo proveli nekoliko divnih dana u Brzeću snimajući aktivnosti Fondacije ‘Novak Đoković’. Sve je proteklo jako dobro i glatko, a imamo mnogo odličnih kadrova sa djecom gdje su se Novak i Jelena družili sa njima. Stvarno je sve besprijekorno, tako da smo veoma zadovoljni kako napreduje snimanje. Korisnici mreže će moći da vide materijal krajem oktobra ili do kraja godine najkasnije“, ističu Britanci, saopštio je Đokovićev pi-ar tim.

Kako naglašavaju, Đoković ih je oduševio profesionalizmom, strpljenjem i odnosom prema mališanima koje je ugostio na kampu prijateljstva.

„Definitivno ću od sad, pa nadalje, navijati za njega kada budem gledao tenis. Novak je jako fin, opušten, prijatan, i sve što smo ga zamolili da uradi, činio je sa lakoćom. Srećni smo što sarađujemo sa takvim čovjekom i nadam se da ćemo imati prilike da snimamo ponovo“, kaže Tom.

O Novakovoj filantropskoj strani tim iz Engleske nije bio mnogo upoznat, dodaje Sem.

„Znali smo za njegovu tenisku karijeru, ali ljudi u Engleskoj generalno nisu dovoljno upoznati sa fondacijom, i svime onime što radi kako bi pomogla djeci, pogotovo ovde u Srbiji. Tako da je bilo jako lijepo otvoriti oči i vidjeti šta Novak i fondacija čine za najmlađe“, objasnio je Klejson.

Tim iz Londona priznaje da je oduševljen ambijentom na Kopaniku.

„Planina je zadivljujuća i cjelokupan ambijent na Kopaoniku. Uživamo u svakom trenutku. Jasno nam je i zašto Novak često ističe ovaj dio Srbije u svojim intervjuima. Preporučićemo našim prijateljima da i oni posete ovu  zemlju“, zaključuju Britanci.

Izvor – RTS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!