Za nagradnu igru “10 računa izbroji i stan osvoji” stiglo više od šesto hiljada pošiljki

590

Nagradna igra “10 računa izbroji i stan osvoji”, koju je organizovala Vlada Republike Srpske s ciljem suzbijanja sive ekonomije, u potpunosti je opravdala očekivanja, jer je do sada u Pošte Srpske zaprimljeno više od šesto hiljada koverti za učešće u nagradnoj igri.

“Učešće javnosti i podizanje poreskog morala su među najznačajnijim polugama za suzbijanje sive ekonomije i zbog toga je važno da svaki građanin bude svjesan činjenice da je registrovan promet putem fiskalnog računa zakonska obaveza kojom se puni budžet, finansira školstvo, zdravstvo, podiže životni standard”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.
Nagradna igra ovakvog tipa je uobičajena praksa u Evropskoj uniji i zemljama okruženja kako bi se edukacijom i pozitivnim inicijativama građani motivisali da uzimaju račun.
“Da se već sad može reći da je nagradna igra uspjela  govori i podatak da ne postoji nijedna pošta u Republici Srpskoj iz koje nisu stizale koverte, što govori o teritorijalnoj zastupljenosti i o tome da je nagradna igra promovisana na pravi način”, kažu u Ministarstvu.
Prvo izvlačenje nagrada, među kojima su i stanovi na atraktivnoj lokaciji, biće održano 22. septembra u direktnom prenosu na Radio-televiziji Republike Srpske, drugo je sedam dana kasnije, pa sve do 13. oktobra kada će biti izvučen dobitnik i posljednjeg stana.
Trošak poreza na dobitak stana snosiće Vlada Srpske, tako da srećni dobitnici neće biti izloženi dodatnom trošku. Notarska komora Republike Srpske dala je doprinos nagradnoj igri na taj način što će snositi troškove prepisa i knjiženja stana.
Dodatne informacije dostupne su javnosti na internet sajtu www.10racuna.com.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!