Đorđević: Moramo da imamo fanatičnu disciplinu u svakom momentu

454

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević je rekao da je njegova ekipa prikazala dobru i koncentrisanu igru u pripremnoj utakmici protiv Novog Zelanda.

Košarkaška selekcija Srbije ostvarila je i drugu pobjedu rezultatom 88:78 na Austajger kupu u Kini, koji se igra uoči početka Svjetskog kupa u toj zemlji.
“Pre svega, dobra i važna pobeda, koncentrisana igra… Znali smo način na koji igra Novi Zeland, oni se nikad ne predaju. To je reprezentacija koja ima najveći ratnički karakter koji dolazi iz njihove kulture i to je ono što najviše cenimo. Možda smo mogli i da završimo utakmicu ranije, dobro smo kontrolisali rezultat… Imali smo skraćenu rotaciju, Bogdanović je osetio mali umor što je sasvim normalno, s obzirom na minutažu koju je imao u svim prethodnim utakmicama, Sve je ovo dosta naporno, bez obzira što su utakmice pripremne…”, rekao je Đorđević.
Kako je dodao, neki igrači nisu prošli kroz cijele pripreme i osjećaju drugu vrstu zamora.
“To je neka stvar kroz koju idemo i koju pokušavamo da nivelišemo iz dana u dan, da dođemo do jedne optimalne fizičke forme svi zajedno, na istom nivou… Dosta sam zadovoljan igrom visokih igrača danas, mislim da su obavili dobar posao. Imali smo dosta izgubljenih lopti, taj broj moramo da spustimo na duplo manji od ovoga danas”, istakao je Đorđević.
Selektor naglašava da ne treba težiti ka egzibicijama, treba igrati jednostavno, zajedno, maksimalno odgovorno.
“Današnji sastanak je bio usmeren u tom pravcu. Jedna fanatična disciplina u igri mora da nas krasi u svakom momentu. Ne postoje manje važne odluke u igri, manje važnije lopte, manje važnija nesportska ili namerna lična greška, ili izgubljena lopta… Sve je jako važno jer su ovo šampionati koji se rešavaju na jednu loptu”, dodao je Đorđević.
(B92)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!