Novim sadržajima do više posjetilaca na Suturliji

604

Suturlija bi uskoro mogla biti obogaćena novim sadržajima u cilju dovođenja što većeg broja posjetilaca.

-Želimo da napravimo što ljepši ambijent i omogućimo svim posjetiocima lakši pristup ovom izletištu. S tim ciljem, razgovarao sam sa predstavnicima Šumskog gazdinstva da se pokuša doći i do drugih alternativnih pravaca koji bi vodili ka Suturliji iz pravca Pobrđa ili Kočićevog vijenca . Razgovarali smo i o postavljanju drvenih klupa pored staza ali i drvenih mostića preko Suturlije kako bi što bolje povezali obale rijeke. Razmatramo sve mogućnosti kako bi ovu prirodnu oazu učinili još pristupačnijom za izlete, rekreaciju, turizam, piknik ali i određene nastavne aktivnosti – kazao je Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka i nosilac inicijative „park prirode Suturlija“, koji je obišao danas tu prirodnu oazu zajedno sa  Veliborom Stanićem direktorom Šumskog gazdinstva Banja Luka i dekanom Šumarskog fakulteta Vojislavom Dukićem.

Ističe da uz dobru saradnju i razgovor sa zainteresovanim sugrađanima, udruženjima i institucijama, park prirode Suturlija u narednom periodu može da postane jedna od omiljenih lokacija za sve posjetioce u gradu.

Velibor Stanić, direktor Šumskog gazdinstva kaže da se rado odazvao inicijativi „park prirode Suturlija“.

-Šumsko gazdinstvo Banja Luka iskoristiće sve svoje resurse koje ima da se ovaj projekat podrži i da ovo postane jedno stvarno divno mjesto za odmor jer je tako blizu centra grada, a da naši ljudi mogu da izađu i uživaju u ovako netaknutoj prirodi – rekao je Stanić.

-Osim turističko rekreativnog potencijala, park prirode Suturlija ima i bogat biljni i životinjski svijet – dodaje dekan Šumarskog fakulteta Vojislav Dukić, te ističe da taj fakultet u potpunosti podržava aktivnosti za područje Suturlije.

„Penjalište Sutrulija“ je jedan od novih projekata u cilju razvijanja  turističko-sportsko rekreativne ponude grada Banja Luka. Podsjećamo, nedavno je na inicijativu predsjednika Skupštine grada Banja Luka zajedno sa Sportskim ribolovnim društvom Banjaluka u rijeku Suturliju pušteno preko 1.200 mlađi potočne pastrmke. Urađeno je i košenje i čišćenje obale rijeke Suturlije kako bi se taj prostor učinio pristupačnijim i bezbjednijim za sve posjetioce.

To je samo jedna od aktivnosti koja se provodi na ovoj lokaciji u sklopu promocije Suturlije kao lokacije za turističko-sportsko-rekreativne aktivnosti. Od iduće godine, Suturlija će biti uvrštena u program redovnog održavanja kako bi svi posjetioci mogli pronaći mjesto za sebe tokom ljetnih vrućina i godišnjih odmora.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!