Maja Ognjenović: I kada ne ide, dobijamo na želju i zajedništvo

1017

Maja Ognjenović, kapiten odbojkaške selekcije Srbije, bila je presrećna poslije pobjede na kvalifikacionom turniru u Poljskoj i plasmana na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Ognjenovićeva je posebno istakla zajedništvo, kao najveću karakteristiku selekcije Srbije.

Srbija je u Poljskoj savladala domaću reprezentaciju i tako sa tri trijumfa ovjerila vizu za Igre u Tokiju.

Očekivale smo tešku utakmicu prije svega zato što je Poljska igrala pred svojim navijačima iako je nama u nekom trenutku veliki broj navijača na neki način bio olakšavajuća okolnost, jer je ljepše igrati pred punim, nego pred praznim tribinama. Poljakinje su možda za nijansu bolje otvorile meč, sigurno su bile malo opuštenije i dobile su prvi set na krilima publike. Iako sam ponosna i zadovoljna što smo uspjele da se vratimo, jer zaista nije bilo lako. Pokazale smo, prije svega, i na ovom turniru da nismo na vrhuncu forme i da još to nije naša igra, ali na neku želju i zajedništvo koje smo pokazale, vidjele smo da možemo i tako da dobijemo, da ne presuđuje nekad samo suvi kvalitet – rekla je Ognjenovićeva.

Nakon rutinskih trijumfa nad Tajlandom i Portorikom, Srpkinje su se mučile sa Poljakinjama, ali na kraju izvojevale veoma važan trijumf.

– Mi smo sigurno kvalitetnija ekipa od Poljske, ali je utakmica bila teška, jer je ulog bio prevelik. One su se za nijansu više umorile od nas u jučerašnjoj utakmici protiv Tajlanda, ali su i danas pokazale visok kvalitet. Mi smo pokazale da igra cijela ekipa, svi su bili uključeni. I srednjaci su imali svoje dobro odrađene zadatke. Stvarno smo presrećne, jer smo sebi olakšale posao kvalifikovanjem kroz prvi turnir. U januaru bi bilo daleko teže – dodala je.

Tijana Bošković je takođe bila prezadovoljna zbog činjenica da ekipa zna da pobjeđuje i kada ne igra najbolje.

– Čestitke cijeloj reprezentaciji na plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine. Što se utakmice tiče, znali smo da neće biti nimalo lako – Poljska je u Ligi nacija pokazala da ima ozbiljnu ekipu, a i igrali su pred domaćom publikom, koja je sigurno bila njihov igrač više. Mislim da nismo pokazale najsjajniju igru, ali je najvažnije pobijedile. Nismo posustale niti jednog trenutka, čak smo u četvrtom setu u jednom trenutku imale i pet-šest poena poena, ali smo uspjele da se vratimo i pobijedimo – zaključila je Boškovićeva.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!