“Lica Lafore” na festivalu u SAD posvećenom rijetkim bolestima

534

Film “Lica Lafore” rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, autora Denisa Bojića, našao se u zvaničnoj selekciji vodećeg međunarodnog filmskog festivala posvećenog rijetkim bolestima “Rare Disease Film Festival”.

Festival su podržale najveće svjetske faramaceutske kompanije, te naučne institucije, a ove godine održava se u Sjedinjenim Američkim Državama, u San Francisku. U zvaničnu selekciju izabrano je 40 filmova sa svih svjetskih meridijana.

Film “Lica Lafore” osvojio je do sada jedanaest međunarodnih filmskih nagrada, a prikazan je na više od dvadeset međunarodnih filmskih festivala, kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta.

Između ostalog, i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija “Ionis Pharmaceuticals” u San Dijegu, te na 91. kongresu neurologa Njemačke u Berlinu i na AKH klinici u Beču.

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH, koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, te je prikazan u francuskom parlamentu, u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!