SVJETSKE I DOMAĆE ZVIJEZDE U NOVOM BIZNISU Glumci sve češće razmišljaju o novim poslovima

654

Bred Pit je nedavno najavio da se povlači iz glume, a čuveni glumac, filmski režiser i filantrop, Morgan Frimen već je sebi dodao još jednu poslovnu funkciju. Filmsko platno ovi holivudski zavodnici odlučili su da zamijene novim biznisom – pčelarstvom.

Pčelarstvo nije novina među holivudskim glumcima. Skarlet Johanson i Fli iz benda Red Hot Chilli Peppers, samo su neke od poznatih ličnosti koje su postali pčelari, a najnovija vijest je da bi u ove vode uskoro mogao da se otisne i slavni holivudski glumac Bred Pit. On navodno namjerava da se ozbiljno posveti ovom biznisu i da u dvorištu svoje luksuzne kuće u Los Anđelesu, napravi farmu pčela. Kako prenose američki mediji, Breda je za pčelarstvo zainteresovao glumac kolega i partner iz filma “Bilo jednom u Holivudu”, Leonardo di Kaprio.

S druge strane, osamdesetdvogodišnjak Morgan Friman ranije je odlučio da svoj ranč u Misisipiju, od 124 hektara “pretvori” u stanište pčela. Frimanov ulazak u pčelarstvo je zapravo počeo 2014. godine, i o tome je nekoliko puta javno govorio.
– Postoji zajednički napor da se pčele očuvaju na planeti… Mi ne razumijemo da su one osnova razvoja planete i vegetacije – istakao je on.

Frimen je uvezao 26 pčelinjih košnica iz Arkanzasa na svoj ranč u Misisipiju. Kako je rekao, nikada ne nosi zaštitno odjelo i šešir a pčele ga nikada nisu ubole, jer, kako kaže, samo ih hrani i nema namjeru da sakuplja med, niti vosak.
Bijeg od kamere trend i kod nas
Veliki broj glumaca sa naših prostora odlučilo je da svjetla grada i kameru zamjeni za mir. Nekima od njih pošlo je za rukom da razviju biznis u selima iz kojih su potekli, poput Nenada Jezdića i Branka Jankovića, dok su Nikola Kojo i bračni par Ljiljana Blagojević i Siniša Kovačević grad napustili radi sopstvenog mira.

Nenad Jezdić u jeku popularnosti odlučio da se maltene preseli u rodni kraj i počne da proizvodi rakiju od različitog voća. Vratio se u rodni kraj u selo Zabrdica kod Valjeva i sagradio porodičnu kuću. Tamo danas ima 20 hektara imanja i ideja mu je da u biznis uključi svoje četvoro djece kako budu stasavala.

Branko Janković danas ima farmu koza sa više stotina grla, od čijeg mlijeka proizvodi sir i surutku. Za kratko vrijeme Branko je razvio biznis, pa sada proizvode izvozi na četiri kontinenta.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!