Tim specijalista planira da uskoro probudi Kuzmića iz indukovane kome

657

Zdravstveno stanje košarkaša Crvene Zvezde i reprezentativca Srbije Ognjena Kuzmića (29) i dalje je teško.

Od prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gdje je u nedjelju popodne prebačen avionom iz Banjaluke, poslije teških povreda glave i pluća zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, u nedjelju ujutru oko pet sati, u Ramićima, na putu Prijedor – Banjaluka, nije bilo ni poboljšanja, niti pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja, potvrđeno je danas Novostima u Urgentnom centru.
Košarkaš je i dalje u indukovanoj komi, na aparatu za disanje i pod stalnim ljekarskim nadzorom u jedinici intenzivne njege beogradskog Urgentnog centra.
“Kuzmić je u teškom opštem zdravstvenom stanju, ali nije životno urgožen”, nezvanično je rečeno u Urgentnom centru.
On je još u Kliničkom centru u Banjaluci, gdje je urađena prva dijagnostika i preduzete mjere liječenja, uveden u indukovanu komu zbog velikih bolova izazvanih povredom glave, prelomima kostiju lica, obje vilice i povredama grudnog koša.
U Urgentnom centru, nezvanično se saznaje da je najvažnije to što kod Kuzmića nije bilo dodatnih komplikacija, kao što su krvarenja mozga ili unutrašnjih organa, koje često prate ovako teške povrede.
“Urađena je kompletna dijagnostika i preduzimaju se sve mere liječenja predviđene medicinskim protokolima”, ispričao je nezvanično jedan od ljekara UC.
U Kuzmićevo liječenje uključeno je više specijalista različitih oblasti, što je i bio glavni razlog da se on iz Banjaluke, poslije hitne medicinske pomoći, transportuje u Beograd.
Kako je nezvanično rečeno, ljekari planiraju da Kuzmića uskoro probude iz indukovane kome, ali će takvu odluku donijeti konzilijarno.
Istovremeno, saopštenjem za javnost se oglasila i Crvena zvezda, u kojem se ističe da je Kuzmićevo stanje stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.
“Poslije početna 24 sata, prvi znaci su ohrabrujući. Od prijema u nedjelju o Kuzmiću brine izuzetan ljekarski tim u Urgentnom centru, i Zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedjelju u bolnicu u teškom stanju.
Zvezda će, shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviti da izvještava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra. Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju isključivo koristeći klupska saopštenja”, poručili su iz KK Crvena zvezda.

 

(Novosti.rs)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!