Srbija pokorila reprezentaciju Velike Britanije – osvojena bronza na EP

595

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na prvensvu Evrope, a u duelu za treće mjesto pobijedila je Veliku Britaniju sa 81:55.

Srbija je otvorila utakmicu sa mnogo energije, i već na početku je povela sa 6:0, a onda je za manje od dvije minute vodila i sa 9:2. U periodu od petog do osmog minuta košarkašice Velike Britanije prave seriju od 8:0 i prilaze na samo koš zaostatka 15:14. Srbija odgovara na identičan način koševima Sonje Petrović, Saše Čađo i Nikoline Milić i odvaja se ponovo na plus 9 (23:14), a sa devet koševa odlazi i na prvi odmor (25:16).
Drugi četvrtinu Britanke su dobile sa 17:15 i prišle na sedam poena, a onda je uslijedilo deset minuta u kojem rivalke Srbije nisu znale šta ih je snašlo. Na tri minuta i 28 sekundi do kraja  Srbija je došla na plus 20 poena (57:37). Koliko je Srbija bila dominantna u ovih deset minuta govori i podatak da je Velika Britanija postigla samo šest poena, a s druge strane Srbija je punila koš, postigla 21 poen, a u poslednjih deset minuta ušla je sa vođstvom 61:39.
I u posljednjih deset minuta Srbija je nastavila da igra sjajno, prednost je rasla, a Marinine Kraljice na kraju su slavile sa konačno postignutih 81:55.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!