Šta je uzrok jučerašnjeg „pada“ društvenih mreža

455

Rutinska greška je tokom održavanja sistema na više od pola dana srušila delove Facebook-a, Instagram-a i WhatsApp-a, ali i Messenger aplikaciju i njihove veb sajtove!

Problemi širom sveta trajali su satima i najveći su bili u zapadnoj Evropi. Ali, i korisnici u Srbiji su se žalili. Naslovna stranica Facebook-a se još nekako i učitavala, ali problemi su postojali i oko fotografija i objava.

Problema je imao i WhatsApp, jer se veliki broj korisnika požalio da ne može da otvara video i fotografije. Osim u zapadnoj Evropi, problemi su nastali i u Australiji, Singapuru, Brazilu, Kolumbiji, Meksiku, Filipinima, Rusiji, Južnoj Africi…

Facebook je za The Verge potvrdio da nisu radili matična društvena mreža, Messenger, WhatsApp, ali ni Instagram i da je problem postojao prilikom korišćenja veb sajtova ili aplikacija svih društvenih mreža. Korisnicima se sadržaj ili nije učitavao ili se učitavao veoma sporo, a nije bilo moguće kačenje statusa, dopisivanje ili bilo kakva razmena fajlova preko Messenger i WhatsApp aplikacija.

Za isti sajt Facebook je najavio postepeno rešavanje problema, koji je, kako tvrdi društvena mreža prouzrokovala rutinska kontrola, kao i da nije bilo nikakvih drugih problema, o kojima su pisali pojedini mediji. Facebook je napomenuo da će rešavanje problema trajati nekoliko sati i da će se rešavanje odvijati po fazama.

Danas je, čini se, bila nešto bolja situacija i daje utisak da je sve pod kontrolom.

 

(DDL)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!