Tesla Roadster će biti sporiji nego što je najavljeno

1125

Isplivale su nove informacije u vezi sa Teslinim Roadsterom.

 Roadster se dugo očekuje jer ako je suditi po onome što je isprva najavljeno, teško da će postojati serijski automobil koji će moći da mu parira kada je riječ o ubrzanju iz mirovanja.

Tada je rečeno da će se ubrzanje do 60 milja na čas obavljati za svega 1,9 sekundi. Impozantnim najavama ovde nije kraj. Tesla cijeni da će do 100 milja na čas, odnosno nešto više od 160 km/h Roadster stizati za nevjerovatnih 4,2 sekunde, kao i da će 404 metra biti u stanju da “preleti” za 8,9 sekundi.

Tako je rečeno na predstavljanju ovog automobila. Međutim, nedavno je Ilon Mask na društvenoj mreži Twitter rekao da će bazna varijanta ipak biti nešto sporija, te da će za ubrzanje do 60 milja na čas biti potrebno 2,1 sekunda.

Ipak, i uz ovo umanjenje Roadster će i dalje biti izuzetno brz automobil. Ono što postaje mali problem jeste najava da će prvi primjerci ovog automobila biti isporučeni naredne godine, a kako Tesla trenutno “juri” što veću proizvodnju Modela 3, čini se da će prvi Roadsteri sići sa proizvodnih linija znatno kasnije.

Prvih 1.000 primjeraka Roadstera nose oznaku “Founders Series” i njihova cijena iznosi 250.000 američkih dolara, dok će nakon toga  osnovni model koštati 200.000 dolara.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!