Izložba Univerzitetskog foto-kino kluba u Banjaluci: Godišnji presjek stvaralaštva fotografa

571

Univerzitetski foto-kino klub iz Banjaluke organizuje tradicionalnu manifestaciju, 23. klupsku izložbu fotografija, a postavka će biti večeras od 19.30 časova u malom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra.

Klupska izložba fotografija Univerzitetskog foto-kino kluba predstavlja godišnji presjek fotografskog rada svakog od njegovih članova.

– Klupska izložba Univerzitetskog foto-kino kluba iz Banjaluke prikazaće radove 27 autora, tačnije 118 fotografija. Izložba je rađena na slobodnu temu, zato što je ovo u stvari jedan godišnji presjek stvaralaštva naših fotografa, naših članova, dakle, ono što su oni u toku jedne kalendarske godine stvorili – rekao je predsjednik Univerzitetskog foto-kino kluba Milorad Kašćelan.

On je kazao da veliki broj članova i kontinuiran rad iz godine u godinu donose interesantnu, raznovrsnu i kvalitetnu izložbu.

– Izložbu pravimo jednom godišnje i s obzirom na to da je slobodna tema, zastupljeni su raznorazni žanrovi – pejzaž, portret, detalji arhitekture i drugi, tako da će zaljubljenici u fotografiju biti u prilici da uživaju u djelima, da se druže sa autorima i komentarišu izložene radove – kazao je Kašćelan.

Žiri je imao veoma težak zadatak, ali se potrudio da različitošću tema i emocija zauvijek zaustavljenih na fotografijama predstavi na najbolji način klupsku godišnju produkciju.

– Izložba je žirirana i autori su mogli da pošalju šest fotografija, a žiri je odabrao najbolje od svih. Tu je bilo i kolor i monohrom tehnike, sve smo objedinili jer je ipak izložba na slobodnu temu. Žiri je odabrao ono što će se naći na izložbi, a najbolji radovi, koji su se izdvojili svojim kvalitetom, biće prikladno nagrađeni – objasnio je Kašćelan.

Najbolje fotografije i najbolji autori dobiće nagrade, kako je rekao Kašćelan.

– U kreativnoj fotografiji svaka nagrada ima određenu težinu i za bodovanje i za dobijanje određenih fotografskih zvanja. Inače, ne budu neke velike materijalne vrijednosti. To su nagrade koje imaju težinu za fotografa i za umjetničku fotografiju – istakao je Kašćelan.

Postavka će trajati deset dana.

Univerzitetski foto-kino klub je osnovan 1977. godine. Njegove aktivnosti su usmjerene na popularizaciju  fotografije uopšte, sa posebnim akcentom na kreativnoj – izlagačkoj fotografiji.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!