Vaterpolisti iz grada na Vrbasu bez konkurencije u BiH

708

Četvrtu godinu zaredom trofej šampiona BiH krasi vitrine Vaterpolo kluba Banjaluka. U meču za pehar Banjaluka je bila bolja od gradskog rivala Studenta rezultatom 22:5 (4:0, 8:1, 6:3, 6:4) i ujedno došla do titule i u Republici Srpskoj jer je odlučeno da ove godine paralelno budu igrana oba takmičenja. Najbolji kod pobjednika bio je Nemanja Babić sa četiri gola, po tri su dodali Srđan Jolić, Milan Kecman, Vladan Dmitrašinović i Draško Vujković. Sa dva gola Nemanja Stojičić bio je bolji od ostalih u poraženom timu.

– Grad Banjaluka ne treba da se brine za prvaka u vaterpolu jer smo i dalje nedodirljivi u BiH, a da bi tako bilo i narednih godina potrebna su sistematska rješenja, a ne kratkotrajna pomoć – izjavio je trener Banjaluke Slobodan Grahovac.
Novom titulom vaterpolisti iz grada na Vrbasu stekli su pravo nastupa u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona koje su igrali prije dvije godine, dok su prošle godine odustali zbog nedostatka finansijskih sredstava.
– Jedina smo ekipa iz Banjaluke sa duplom krunom BiH i koja ima isključivo domaće momke te nikoga sa strane. Poslaćemo preliminarnu prijavu, a da li ćemo igrati prvo kolo kvalifikacija zavisi od toga hoćemo li imati dovoljno sredstava. Kotizacija iznosi 4.500 evra i krajnji rok za prijavu je 26. jul dok je žrijeb odmah početkom avgusta, a krajem istog mjeseca biće odigrane kvalifikacije. Nećemo se prijavljivati da budemo domaćini turnira, jer smo to bili prije dvije godine i prema nekom nepisanom pravilu uvijek se prijavljuje neki drugi tim. Nadamo se pomoći institucija kao i novog saziva Ministarstva civilnih poslova BiH. Sve do sada urađeno plod je entuzijazma, ali i on polako kopni – istakao je Grahovac.
Njegova ekipa već pet godina igra Prvu B ligu Srbije u kojoj je stekla dovoljno iskustva da bi bila najbolja u BiH, a postoji šansa da nastupi i u Drugoj regionalnoj ligi mada je za to potrebno mnogo više novca nego za takmičenje u kojem trenutno igraju.
– Vaterpolo ima mnogo poklonika koji su spremni da mu pomognu, a nama je potreban otvoreni bazen da bi imali uslove za rad i tokom ljeta kada raste interesovanje za ovaj sport. Vjerujem da ga je moguće napraviti na Akvani jer već postoji mašinerija za održavanje kao i dovoljno ljudstva. Nastup u Drugoj regionalnoj ligi zavisi od budžeta i sa sadašnjim se ne možemo upustiti u takvu bitku. Potrebna su nam dva, tri igrača sa strane da bi bili konkurentni i mnogo bolji uslovi za ra­d sadašnjeg tima – dodao je Grahovac.

 

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!