Od 1. jula novi poziv za stipendiranje sportista

573

Banjaluka – Grad Banjaluka 1. jula objaviće poziv za stipendiranje sportista koji to zaslužuju na osnovu postignutih rezultata, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Prijave za kategorizaciju sportista trajaće do 15. jula da bi, u skladu sa važećim propisima, za stipendiranje bila obezbijeđena sredstva u budžetu za 2020.godinu.
Stipendije će biti dodijeljene na osnovu Pravilnika o kategorizaciji sportista grada s namjerom da se kroz sistemska rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju.
Kategorizacija se vrši na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine za narednu budžetsku godinu.
Sportisti se na osnovu ostvarenih rezultata razvrstavaju u četiri kategorije – zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog razreda i sportista drugog razreda, na osnovu kojih se vrši dodjela stipendija.
Ukupan iznos sredstava, kao i pojedinačni iznosi stipendija za sportiste biće utvrđeni budžetom za narednu godinu, odnosno, Programom razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2020. godinu.
U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport objašnjavaju da su se donošenjem Programa razvoja sporta za period 2018-2022. godine opredjelili za tri strateška pravca razvoja sporta.
Riječ je o ulaganju u razvoj mladih sportista, podršci uključivanju u sport i njegovoj dostupnosti što većem broju djece i omladine, te stvaranju jednakih mogućnosti za sve sportske organizacije za ostvarivanje vrhunskih rezultata koji podstiču razvoj sporta i doprinose ugledu Banjaluke.

 

 (Srna)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!